Tariful pentru apă și canalizare va fi majorat în județul Iași

Tariful pentru apă și canalizare va fi majorat în județul Iași. Acesta va ajunge la 8 lei și 70 de bani, cu 25 la sută mai mult decât plătesc în prezent consumatorii. Modificările au fost votate astăzi la ședința Consiliului Județean.

Majorarea tarifului se va face etapizat în următorii 5 ani și este rezultatul implementării unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Potrivit directorului Societății Comerciale, Apa Vital, Iași, Mihai Doruș, proiectul presupune extinderea rețelelor de apă și canalizare în tot județul și are o valoare de aproape 500 de milioane de euro.

Mihai Doruş:  Investitiile nu eficientizeaza ApaVital neapărat, ci aduc costuri suplimentare pentru ApaVital, dar în schimb ajută judetul Iasi la conformarea cu prevederile capitolului 22 din Tratatul de aderare. Creăm sisteme noi de canalizare, de colectare a apei uzate, asta duce la îmbunătătirea calitătii apei freatice, la îmbunătătirea conditiilor de viată ale cetătenilor, la conditii pentru a crea afaceri noi în acele comunităti rurale, la îmbunătătirea sănătătii locuitorilor din judetul Iasi.

Comentarii

comentarii