Teflonul contine chimicale care prezinta un risc marit de a dezvolta artrita

Cercetatorii au descoperit recent ca anumite substante care intra in componenta teflonului, online din care se fabrica multe ustensile de bucatarie, link contin chimicale care sunt asociate cu un risc marit de a dezvolta artrita, buy in special in cazul oamenilor care sunt expusi in mod frecvent la acest material.
Cei care au o substanta cunoscuta sub denumirea de PFOA in sange prezinta un risc cu 40 procente mai mare sa sufere de aceasta afectiune decat ceilalti. In studiul de fata, PFOA a ajuns in sangele subiectilor din Ohio si West Virginia din apa contaminata de la robinet, unde s-au scurs reziduri industriale.

Potrivit Fox News, dr. Kim Innes de la Scoala de Medicina din West Virginia si colegii sai au folosit datele prelevate de la 50.000 adulti care locuiau in zone unde rezervele de apa fusesera contaminate cu PFOA si inca o substanta, ambele fiind folosite in materialele din bucatarie, precum tigaile, pentru ca mancarea sa nu se lipeasca.

Ambele sunt poluanti rezistenti la degradare, ceea ce inseamna ca rezista mult timp in mediul inconjurator, dar si in corpul uman. Ele afecteaza sistemul imunitar si metabolismul, ducand la inflamatii drastice, precum artrita. Echipa lui Innes a descoperit ca aproape 8% dintre participantii la studiu sufereau de aceasta boala.

In mod surprinzator, posibilitatea de a dezvolta boala era mai mare la oamenii tineri si care nu sufereau de obezitate. “Totusi, rezultatul studiului nu indica in mod clar ca teflonul produce artrita”, spune dr. Kyle Steenland, epidemiolog la Universitatea din Atlanta.

Populatia din acea zona va fi monitorizata in continuare.

Sursa

Comentarii

comentarii