Tentativa de spanzurare si amenintari cu moartea printre vamesii spagari

Starea politistilor de frontiera si a vamesilor din “lotul 140 spaga”, thumb care au ramas în arest, ambulance se deterioreaza de la o zi la alta, diagnosis ajungându-se la situatii extreme, au sustinut, astazi, avocatii a trei dintre ei în fata Curtii de Apel Timisoara, scrie pressalert.ro.
Instanta a judecat cererile de liberare conditionata sub control judiciar înaintate de Tanase Vasile, Matei Viorel si Jucutiu Olimpiu. Daca Tanase s-a declarat nevinovat la acuzatiile DNA, Matei le-a recunoscut, iar Jucutiu a admis în fata judecatorului ca “am primit sume modice de bani si regret”. In cazul fiului fostului senator PSD Matei, avocata acestuia a solicitat liberarea deoarece “si-a recunoscut faptele si nu are cum sa influenteze ancheta pentru ca banii i-a primit de la investigatorul sub acoperire Voda.
In a doua declaratie pe care a dat-o în fata anchetatorilor a recunoscut toate faptele. Nu a spus daca banii au ajuns mai departe la personalitati pentru ca nu stia. Era doar de trei saptamâni mutat la vama Stamora Moravita. Alti inculpati au declarat ca stiau unde se duc banii. Matei Viorel este singurul dintre cei cu unul, doua acte materiale care mai este în arest. Nu consider ca se poate ca un inculpat care are 18 acte materiale de luare de mita sa fie liber si noi cu doua sa fim în arest. S-au facut diverse presiuni din partea coinculpatilor pentru ca Matei Viorel a spus prea multe în timpul anchetei.
A fost amenintat cu moartea. Situatia este extrem de dificila. Unul dintre coinculpati, un agent de la Politia de Frontiera, a încercat sa se spânzure în arest”. Politistul de frontiera a solicitat liberarea, sustinând ca vrea sa fie acasa de Paste împreuna cu familia. In cazul vamesului Jucutiu, aparatorul acestuia a invocat atât numarul mic de cazuri în care a primit bani, dar si cele 8 brevete de inventie ale acestuia.

Sursa

Comentarii

comentarii