Top 3 cele mai vandute vinuri

“Clientul din Romania are un comportament total diferit, stuff neavizat, in comparatie cu cel la nivel european, unde predomina vinul sec si unde vinul rosu are aproape aceeasi pondere ca si cel alb”, declara Paul Milosescu, responsabil cu achizitiile de bauturi in cadrul lantului de hipermarketuri Cora, pentru Wall-Street.ro

Pe categorii, cele mai cautate vinuri de masa sunt Babanul (Murfatlar) si Muscatel (Vincon), care detin 60% din vanzari, respectiv 65% din volum.

Un al treilea jucator puternic este si Sange de Taur (Tohani), cu o cota de 10% din vanzari si 11% din volum, potrivit lui Milosescu.

Dintre vinurile albe, primele clasate in preferintele clientilor Cora sunt Dry Muscat, produs de Jidvei, Premiat – Murfatlar si Schwaben Feteasca Regala de la Cramele Recas.

“Fiind o categorie cu mai multe produse concurente, procentele nu sunt chiar atat de semnificative. Totusi, cele trei articole reusesc sa dezvolte aproximativ 17% din cifra de afaceri si 15% din volum”, explica oficialul lantului de hipermarketuri.

Dintre vinurile rose, vanzarile din magazinele Cora arata ca pe primele locuri se afla Busuioaca de Bohotin de la Vinia, urmata de Proles Pontica de la Vincon si Busuioaca de la Husi.

Anul acesta, ca volum, cele mai vandute vinuri au fost Murfatlar Premiat, Husi si Zestrea.

In termeni de valorea, clasamentul se schimba, astfel ca cel mai bine vandut brand este Beciul Domnesc, urmat de Zestrea si de Murfatlar Premiat.

In Romania, consumul anual de vin este de circa 25 de litri, la jumatatea mediei din Europa de Vest, potrivit statisticilor.

Sursa

Comentarii

comentarii