Traficul de deseuri a crescut, la nivel european

Traficul ilegal de deseuri la nivel transfrontalier a devenit una din activitatile cu o ascensiune rapida a gruparilor de crima organizata, clinic mai ales in contextul riscurilor reduse si profitului mare ale acestui gen de infractiuni.
Statele care se confrunta din ce in ce mai mult cu astfel de probleme sunt cele din nord-vestul si nord-estul Europei, pill se afirma intr-un comunicat de presa al Europol.

Gruparile de crima organizata s-au orientat spre astfel de activitati pentru ca gestionarea legala a deseurilor a devenit foarte costisitoare, unhealthy astfel ca ele primesc bani pentru a transporta si arunca ilegal respectivele deseuri, incalcand legislatia mediului. Infractorii arunca deseurile, cel mai adesea, in gropi improvizate sau in apropierea unor fabrici si uzine abandonate, precum si in regiuni unde se afla mine scoase din uz.

Europol recomanda schimbul de bune practici in domeniul gestionarii deseurilor si a combaterii traficului ilegal in cadrul EnviCrimeNet si adoptarea unei strategii comune a mai multor agentii abilitate privind controlul transporturilor de deseuri ilegale si organizarea de vizite in locuri unde se arunca deseuri ilegale.

Sursa

Comentarii

comentarii