Trecerile la nivel cu calea ferată din reţeaua de drumuri naţionale urmează să fie mult mai bine semnalizate

Toate cele 246 de treceri la nivel cu calea ferată din reţeaua de Drumuri Naţionale urmează să fie mult mai bine semnalizate, cu scopul reducerii numărului accidentelor de circulaţie produse în zona liniilor de tren.

La doi ani de la lansare licitaţiei, contractul în valoare de 28 de milioane de lei, cu finanţare europeană, poate fi semnat şi cuprinde mai multe sisteme pentru avertizarea şi siguranţa şoferilor – a explicat pentru Radio România Actualităţi, Flavius Pavăl, şeful Direcţiei de Siguranţă Rutieră din compania de drumuri.

Flavius Pavăl: Vom asigura un stâlp de iluminat premergător trecerii la nivel cu calea ferată. Vor fi cu sursă independentă pentru a fi puşi în operă foarte repede, fără a necesita legarea la reţeaua naţională, separarea sensurilor de circulaţie. Vom realiza şi marcaje rezonatoare pentru a conştientiza conducătorul auto că se apropie de o trecere la nivel cu calea ferată şi pentru a diminua viteza corespunzător. Pentru creşterea vizibilităţii trecerii la nivel cu calea ferată vom realiza şi un covor de marcaj rutier roşu, asigură vizibilitate sporită, cât şi o distanţă de frânare cât mai mică datorită rugozităţii specifice.

În ultimii şapte ani, la trecerile de tren de pe drumurile naţionale s-au produs peste 230 de accidente grave, cu 28 de persoane decedate şi 400 rănite.

Comentarii

comentarii