Trucuri simple pentru a evita aceasta oboseala extrema

De-a lungul zilei ti se intampla cu siguranta sa resimti oboseala unei nopti pierdute, sa te preseze problemele ce par ca nu se mai termina si sa ai momente de extenuare, in care aproape iti vine sa te prabusesti si ai cauta cu disperare un pat in care sa te odihnesti.

Insa, potrivit Men’s Health, cu cateva trucuri simple poti evita aceasta oboseala extrema. Trebuie doar sa inveti cand sa ii oferi combustibil corpului.

– La 7.30, cand te trezesti, este neaparata nevoie sa te hranesti, dupa 8 ore de somn, in care corpul nu a primit hrana deloc. Alege un mic-dejun sanatos, cu cereale integrale, unt de arahide si lapte, dupa cum recomanda cercetatorii de de la Universitatea Cardiff.

– la 10.30, stand la birou, mai ca iti vine sa pui capul pe el si sa adormi. De fapt, ar trebui sa iti corectezi postura, caci daca stai stramb muschii vor avea mai mult de lucru si vei obosi mai repede. Ridica ecranul la nivelul ochilor si stai drept.

– la 12.30 este nevoie sa iei pranzul, dupa cum recomanda nutritionistul Susan Kleiner;

– la 14.00 energia scade, intrucat incepe sa fie eliberata melatonina, ca urmare a ritmului circadian obisnuit. Criza dispare daca te expui la putina lumina albastra.

– la 15.30 scaderea nivelului de testosteron iti da probleme de concentrare. Incearca sa iei o mica pauza in care sa joci cu colegii un joc competitiv, care va stimula eliberarea hormonului.

– la 16.30 te afli undeva intre mese si ai vrea sa bei o cafea, dar nu este bine sa faci acest lucru. Iesi 20 de minute din cladirea unde lucrezi si plimba-te. Cei de la Universitatea Rochester spun ca iti va creste capacitatea mentala cu 20%.

– la 20.00 pune o muzica menita sa te calmeze. Aceasta iti va creste si optimismul, iar daca vrei sa iesi in oras cu prietenii, niste melodii mai rapide te vor energiza.

Sursa

Comentarii

comentarii