Trupa Scorpions au încins Bucureştiul!

scorpions_bucuresti_foto_agerpresScorpions s-a întors sâmbătă la Bucureşti, la doi ani de la turneul de adio care a inclus şi România, însă de data aceasta rockerii nu au vorbit despre încheierea activităţii, ci au cântat hituri, au electrizat publicul de aproximativ 7.000 de persoane cu solouri interminabile şi au scăldat Pavilionul Central Romexpo cu lumina unor proiecţii video impresionante. La plecăciunea de final, cu drapelul României, după aproape două ore de show, veteranii rockeri au urat publicului un “Crăciun fericit!”.

 

 Show-ul trupei a început la 21.00 cu  “Sting in the Tail”. După două cântece, acesta şi-a salutat publicul în limba română. “Bună seara, ce mai faceţi?”, a spus acesta înainte de “Is There Anybody There”. Cântecele de pe setlistul Scorpions la Romexpo au fost însoţite de proiecţii pe uriaşe pe ecranele de lângă scenă. Pentru ultima piesă din programul “regulamentar” de concert, “Big City Nights”, Scorpions au adus un omagiu oraşului pe care l-au vizitat de câteva ori. Pe ecranele pe care rulau imagini cu o metropolă în noapte, a apărut numele Capitalei- “Bukarest”.

La bis, a venit rândul superhiturilor “Still Loving You”, “Wind of Change” şi “Rock You Like a Hurricane”. La “Wind of Change”, Meine a amintit de istoria anilor ‘ 80 şi de căderea Zidului Berlinului. “Voi ştiţi cum a fost, aţi fost acolo, unii dintre voi au trăit asta”, a spus solistul Scorpions.

Finalul show-ului a inclus aplauze, steagul României fluturat pe scenă, beţe de baterie şi pene de chitară aruncate în public, dar şi urarea de “Crăciun fericit!” din partea veteranilor rockeri.

Cea mai renumită şi consacrată trupă din Germania a renunţat la ideea retragerii, afirmând că îşi va continua cariera şi va susţine în continuare concerte, într-un număr limitat însă. Fanii români s-au numărat printre cei care au avut ocazia să îi revadă pe Klaus Meine (voce), Rudolf Schenker (chitară), Matthias Jabs (chitară), Pawel Maciwoda (bas) şi James Kottak (tobe).

Scorpions îşi anunţase retragerea în 2011, după turneul de promovare al albumului intitulat “Sting In The Tail” şi preconizat să apară pe 19 martie 2010. Tocmai succesul acestui turneu a convins atât lumea întreagă cât şi membrii trupei că Scorpions nu şi-a spus încă ultimul cuvânt pe scena muzicii rock internaţionale. Albumul “Sting In The Tail” a avut un succes extrem de mare şi a dat naştere unei noi generaţii de fani.

Vezi şi tu AICI imagini din cadrul concertului Scorpions.

Comentarii

comentarii