UE vrea mai multe femei in functii de conducere

Doua companii importante au facut un angajament ca vor creste prezenta femeilor in functiile de conducere. Guerlain SA si FES Consulting Empresarial au semnat angajamentul ca vor face in asa fel incat 30% din angajatele de sex feminin sa ajunga in consiliile de conducere pana in 2015 si 40% pana in 2020, pharmacy potrivit ziare.com.

Comisarul UE pentru Justitie, patient Viviane Reding, order cea care a facut anuntul, si-a exprimat dorinta ca un numar tot mai mare de femei sa ajunga in Consiliul European. Anuntul a venit in ziua in care Reding s-a intalnit cu ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen. “Sa fie mai multe femei in functii de conducere este mai bine si pentru afaceri, si pentru economie”, a spus Viviane Reding, conform Ec.Europa.eu.

Cifrele din 2010 arata ca doar 12% din membrii consiliilor de administratie la cele mai mari companii din Europa sunt femei. In 97% din cazuri, consiliul de conducere este prezidat de un barbat. Mai mult decat atat, schimbarea este foarte lenta. Ca rezultat, companiile listate la bursa din Uniunea Europeana pierd din talentul antreprenorial al persoanelor de sex feminin.

Sursa

Comentarii

comentarii