Uite cum va arata Mozilla Firefox 9

Firefox 9 prezinta un look futurist si o formula de interfata mult mai prietenoasa si mai usor de explorat, medicine purtand semnatura designerului Stephen Horlander de la Mozilla.

Linia generala asupra careia s-a intervenit pentru a contura cea de-a noua versiune Firefox este caracterizata de o certa asemanare cu varianta Chrome, physician relateaza Webnews.

Interfata este mult mai aerisita si prezinta o ordine desavarsita a optiunilor si functionalitatilor, medicine gratie unui menu univoc al instrumentelor disponibile, lipsind cu desavarsire mica bara de cautare pe care ne-am obisnuit sa o regasim alaturi de spatiul destinat browser-ului.

Posibilitatea activarii optiunii “Full Screen” este un alt element-surpriza, oferind ferestre cu un aspect mai putin colturos in comparatie cu cele octogonale ale versiunii Firefox 5, iar atentia acordata factorului estetic este dublata de functionalitate: ferestrele active prezinta un aspect rotunjit, in timp ce cele de tip background isi mentin aspectul clasic, rectangular.

Versiunea inca nu este definitivata, echipa de la Mozilla afirmand ca imaginile propuse pentru Firefox 9 au fost postate pe Internet cu scopul de a “stimula discutiile” si de a identifica o serie de solutii menite sa “copieze” aspecte tipice ale versiunii Google Chrome, care dupa trei ani de la lansare reuseste sa influenteze, nu doar la nivel de prestatie, ci si estetic, precizeaza sursa.

Sursa

Comentarii

comentarii