Un bărbat venit de la un praznic a trimis la izolare cinci medici

In judeţul Iaşi, 2.869 de persoane se aflau izolate la domiciliu, mai puţine cu 654 faţă de ziua precedentă, aceştia din urmă ieşind cu brio din perioada celor 14 zile. În schimb, 294 de persoane erau în carantină. În continuare, cifra deceselor pe judeţ rămâne aceeaşi. Doar un singur ieşean a pierdut lupta cu COVID 19. Potrivit ultimelor date transmise ieri, ora 13, de Grupul de Comunicare Strategică, la Iaşi erau declarate vindecate 19 persoane în total. În schimb, COVID 19 a ajuns la încă o unitate medicală, respectiv Spitalul Municipal din Paşcani.

La sfârşitul săptămânii, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Paşcani a fost diagnosticat cu COVID 19. Pacientul a fost transportat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acesta s-a prezentat la Spitalul Municipal din Paşcani, sâmbătă, la orele prânzului, acuzând probleme respiratorii. Medicii de la Compartimentul pentru Urgenţe l-au preluat şi izolat imediat după care au luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. I s-au recoltat probe, iar testul a fost lucrat la Spitalul de Boli Infecţioase.

Managerul Spitalului din Paşcani, medicul Daniel Bechir, a spus că pacientul s-ar fi prezentat şi anterior la unitatea medicală, respectiv pe 24 martie, cu simptome minore de respiraţie. Bărbatul ar fi mărturisit că pe 14 martie participase la un praznic, unde se afla şi o rudă de-a sa proaspăt venită din Marea Britanie. Pacientul a fost consultat de medicii de la Secţia de Boli Infecţioase. Conducerea spitalului a dispus o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii direcţi în acest caz. Conform procedurilor, primii care intră în autoizolare şi care urmează să fie testaţi sunt cei cinci medici de la Secţia de Boli Infecţioase şi membrii familiei cu care bolnavul a intrat în contact.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii