Un camion a intrat într-o mulțime de oameni la Berlin

camionACTUALIZARE – Potrivit BBC, politia a anuntat ca a fost vorba de un atac premeditat.

ACTUALIZARE  – Autorităţile germane au anunţat luni seară că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din Berlin.

Potrivit presei locale, anchetatorii iau în considerare scenariul unui atac premeditat.

Procurorii vorbesc de 9 morţi. ZDF scrie că atacatorul ar fi polonez, dar informaţia nu a fost confirmată.

Poliţiştii au confirmat că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, după ce iniţial era vorba doar despre o persoană decedată.

Se pare că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz.

Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Cel puțin 9 persoane au murit, iar mai mult de 50 au fost rănite după ce un camion de mare tonaj a intrat într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin, afirmă surse citate de presa germană.

Politia suspectează că incidentul, care a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz, are caracter terorist. Sute de oameni participau la o piata de Crăciun în Breitscheidplatz, una dintre cele mai aglomerate piețe din Berlin, când un camion de 20 de tone a intrat în mulțime.

Șoferul a reușit să fugă de la locul incidentului.

Sursa

Comentarii

comentarii