Un gamer impatimit a murit dupa ce a jucat Halo 12 ore

Un tanar de 20 de ani, illness din Marea Britanie, purchase a murit din cauza unei tromboze venoase severe. Decesul lui Chris Staniforth, drug un gamer impatimit, a fost provocat de un cheag de sange dobandit dupa ce baiatul a jucat fara oprire timp de 12 ore, scrie The Sun. Potrivit medicilor care au stabilit cauzele mortii, el a suferit o tromboza venoasa acuta, afectiune care se poate dezvolta atunci cand stai in aceeasi pozitie pentru perioade lungi de timp. “Pur si simplu, traia pentru consola lui. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi in pericol. Ca parinte te gandesti ca nu li se poate intampla nimic rau jucandu-se pe computer, pentru ca stii ce fac. Dar, de fapt, aceste jocuri ii pot omori. Cand incepea un joc, Chirs putea sa joace la nesfarsit, uneori statea si 12 ore la rand. In ultima vreme juca Halo online si era complet absorbit de asta”, a spus, devastat, tatal lui Chris, David Staniforth.
Chris Staniforth a murit la numai cateva secunde dupa ce ii spusese unui prieten, cu care se intalnise in fata unui centru pentru recrutarea fortei de munca, ca avea o senzatie ciudata in piept. “Ii povestise prietenului lui ca se trezise in timpul noptii cu o senzatie ciudata in piept. Ca ritmul batailor inimii era foarte lent, dar ca dupa aceea a revenit la normal, iar atunci s-a culcat la loc. Apoi a scapat un pachet de guma de mestecat si, cand s-a aplecat sa-l ridice, a inceput sa aiba convulsii”, a mai povestit David Staniforth. O ambulanta a fost chemata de urgenta, dar paramedicii nu i-au mai putut salva viata.
Tromboza venoasa acuta reprezinta un cheag de sange care se formeaza la picioare sau in partea inferioara a torsului, adesea cand persoana nu se misca dintr-o pozitie pentru perioade lungi de timp. Cheagul poate urca in plamani si poate provoca o embolie.

Sursa

Comentarii

comentarii