Unic în Neamț: un loc de poveste, sătucul „Valea celor doisprezece”, a fost inaugurat

Recent, a fost inaugurat un proiect unic, la câțiva zeci de kilometri de Roman și aproape de Piatra Neamț, la Dobreni.

„Am creat un sătuc după o poveste superbă, care să ne ajute să ne deconectăm de cotidian, un loc în care toți cei care vin pentru o zi sau pentru o săptămână, să poată visa.

Un loc care să ne aducă aminte sau să ne redea vremuri în care fericirea venea din lucruri mici. Vă așteptăm să ne treceți pragul, chiar dacă doar pentru a ne încerca preparatele sau a vă relaxa în saună și ciubăr, pentru a dormi într-o căsuță unică din pământ și lemn sau doar pentru a participa la clăcile noastre”, prezintă administratorii locului, proiectul recent inaugurat.

Începând cu data de 21.01.2020 orarul de vizitare va fi următorul:

  • LUNI – 12.00-14.00
  • JOI – 12.00 -14.00

Prețul biletului este 15 lei/ adult, 5 lei copii peste 7 ani, copii pana in 7 ani gratuit.

Vizitele se pot face doar in zilele si intre orele afișate mai sus, pentru a respecta intimitatea turiștilor.

Cazare in 5 căsuțe , fiecare cu specificul ei. Spatii de cazare – 12 locuri. Micul dejun este inclus, si la cerere si cina.

Rezervări se pot face la tel. 0728143169/ 0758409704

Valea Celor Doisprezece, un proiect inedit și extrem de interesant, inaugurat pe 10 ianuarie 2020, se află în comuna Dobreni, str. Pârâu Horaița nr.153.

„Fiecare din noi am dorit sa facem parte dintr-o poveste. Așa ca am construit un sătuc in care va puteți scrie propria poveste, sa fiți eroul, războinicul”, spun organizatorii pe pagina socială.

Vântul bătea prin padurea de brazi, mirosul florilor de camp se ridica in si plutea prin aer, ciute si cerbi deopotriva se indreptau spre lacul ce se itea la marginea padurii, dealuri de un verde crud se zareau printre crengi, iar mai jos la poalele dealurilor se vedeau hornurile fumegand din vetrele caselor.

Trecand de lacul albastru in care se oglindea razele soarelui, facandu-l sa arate ca de cristal, intrai intr-un satuc cu case mici care abia se ițeau din iarba deasa, cu pamanturi arate pline de roade, cu copiii veseli care fugeau in picoarele goale dupa florile de papadie, cu femei in straie de sarbatoare si vorbind tare creând un zumzet in toata valea, cu vita de vie care inmiresmau tot satucul”, este povestea spusă de administratorii locului, pe pagina de Facebook.

Comentarii

comentarii