Vă invităm la scurtmetraje la Casa de Cultură a Studenţilor

     Miercuri seara, 13 martie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi puteţi vedea un calup de scurtmetraje semnate de Adrian Sitaru, unul dintre cei mai talentaţi regizori români în această zonă cinematografică. Valuri, Colivia, Lord şi Chefu’ au obţinut împreună nu mai puţin de 58 de premii la festivaluri internaţionale şi vin să pregătească premiera celui mai nou lungmetraj semnat de Sitaru, Domestic, care va fi lansat în cinemauri la sfârşitul lunii martie.

Valuri (2007, 17 minute)

La mare, pe plajă, doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un tânăr rrom ajunge să fie rugat de către o frumosa mamă occidentală de a avea grijă de copilul său de patru ani; un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când frumosa mamă dispare sub valuri, iar ţigănuşul realizează că s-a întâmplat ceva şi poate profită, căci este foarte tentat de camera video şi geanta femeii lăsate pe plajă.

Lord (2009, 22 minute)

Un tânăr trăieşte din mici escrocherii – fură căţei de prin parcuri şi apoi pretinde răscumpărare. Uneori îi merge, alteori nu. Un lucru e, însă, cert – dincolo de atitudinea dură de băieţaş de cartier trecut prin multe, se ascunde un suflet delicat.

Colivia (2010, 17 minute)

Povestea este despre Alex, un puşti care găseşte un porumbel bolnav în stradă şi îl duce acasă unde întâmpină rezistenţă vehementă a tatălui. După o luptă surdă, porumbelul îşi găseşte un loc pe balcon, dar Alex vrea acum şi o colivie.

Chefu’ (2012, 18 minute)

Neli (55 de ani) e plecată la Bucureşti,iar fiul ei, Dan (17 ani), e singur acasă. La întoarcere, vecinele din bloc se grăbesc să îi ureze bun venit şi să-i povestească până în cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan în lipsa ei.

 

Sursa

Comentarii

comentarii