"Vaduva vesela" vine la Opera din Iasi

Opera Nationala din Iasi intra intr-o noua etapa, and dupa schimbarea conducerii. Beatrice Rancea, proaspatul director al Operei iesene, si-a propus o maniera deschisa, transparenta si actuala pentru relansarea si revigorarea institutiei. “Vreau sa comunic, vreau sa nu mai jucam in sali insalubre si pe unde apucam. In acelasi timp, vreau sa-i respect pe toti cei interesati, sa muncim pentru o arta de calitate. Am fost avertizata ca voi fi intampinata ciudat la Iasi, dar vreau sa construiesc ceva. Daca ne dorim sa facem spectacole de opera de calitate, atunci trebuie sa investim si bani, asta ca sa fie clar”, a spus Rancea.
Astfel, asa cum a anuntat noul director, Opera Nationala Romana din Iasi va organiza marti, 7 iunie, un spectacol extraordinar, intitulat “Vaduva Vesela”. Invitatul special este tenorul Teodor Ilincai. Acesta va interpreta un rol aparte in piesa “Camille de Rosillon”.
Cu aceasta ocazie va fi prezentat si programul Operei iesene din luna in curs, ce va cuprinde si reprezentatii inedite, in aer liber.
Beatrice Rancea este fosta balerina si fost rezigor la Teatrul National de Opera de la Constanta. “Am facut balet de la 4 ani, pana la 30, cand, din cauza unui accident la genunchi, a trebuit sa imi schimb profesia. A fost foarte dureros, pentru ca nu ma asteptam sa renunt la balet atat de repede, eram in momentul in care aveam niste roluri foarte importante la Opera. Am avut sansa ca spectacolele mele sa fie vazute de regizori care atunci erau directori de teatru, ca Silviu Purcarete, de exemplu. Spectacolele au fost, de fapt, examenele mele de institut. In anul trei, aveam examen la clasa cu o piesa de Shakespeare, iar eu am fost invitata la Brasov, unde mi-am facut si debutul pe o scena cu actori profesionisti, si am montat «Nevestele» ca examen pentru primul semestru”, se caracterizeaza directorul Operei din Iasi.

Sursa

Comentarii

comentarii