„Vedetele” primăverii

De?i s-a l?sat pu?in a?teptat?, doctor prim?vara a venit la noi cu recomand?ri pentru poft? de via?? ?i pentru mai mult? energie. Iat? câteva alimente care sunt vedetele acestui sezon ?i ce beneficii aduc ele s?n?t??ii noastre:

1. Rubarba – originar? din Asia, planta a început s? prind? din ce în ce mai mult teren ?i în Europa, datorit? propriet??ilor sale impresionante. Con?ine catehina, un antioxidant important ce se g?se?te ?i în ceaiul verde, ciocolata ?i vinul ro?u. În plus, este o surs? foarte bun? de vitamina C ?i E, potasiu ?i calciu. Este excelent? ?i pentru persoanele care sufer? de afec?iuni digestive.

2. Rucola – este excelent? pentru con?inutul de vitamina A ?i C ?i con?ine 16% din doza zilnic? recomandat? de calciu. Introdu-o în diet? ?i îi vei sim?i beneficiile din plin.

3. Sparanghel – Este slab în calorii ?i plin de nutrien?i: vitamina A, C, fier, potasiu ?i proteine. Studiile au ar?tat c? lupt? împotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv s? nu-l consumi în aceast? perioad?

4. Ceapa –  ca ?i usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejeaz? împotriva multor boli serioase. Con?inutul bogat în bioflavonoide ?i sulf are efecte împotriva cancerului, iar quercetina lupt? cu respira?ia urât mirositoare.

5. Spanacul – este o plant? pe care ai face bine s? nu o ocole?ti prim?vara. Nutrien?ii pe care îi con?ine nu pot fi aduna?i u?or din alte legume sau fructe. De la calciu pân? la vitaminele A ?i C, acid folic ?i lutein?, spanacul are o gam? larg? de substan?e bune de care ar fi p?cat s? nu profi?i acum cât îl g?se?ti proasp?t în pia??.

Datorit? faptului c? are atât de mul?i nutrien?i spanacul este un ajutor important pentru p?strarea imunit??ii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer ?i pentru îmbun?t??irea sistemului cardio-vascular. Spanacul con?ine falvonoizi care neutralizeaz? radicalii liberi ?i previn apari?ia cancerului de colon sau ovarian.

Sursa

Comentarii

comentarii