Vela: Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre şi dinspre Franţa şi Germania

Toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România se vor suspenda începând de miercuri, ora 23,00, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

‘Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi celor tehnice necomerciale. Măsura se va aplica începând cu mâine, 25 martie 2020, ora 23,00, ora României’, a spus Vela, într-o declaraţie la sediul MAI.

El a menţionat şi un articol care reglementează şi zona maritimă şi fluvială, prin care se interzice accesul piloţilor la bordul navelor sosite din zonele de risc roşii şi galbene în porturile maritime române, dacă nu dispun de echipament de protecţie stabilit de DSP Constanţa sau dacă aceste nave nu au efectuat perioada de carantinare de 14 zile de la ultimul port de escală.

‘Se interzice accesul navelor maritime şi fluvio-maritime şi în porturile situate pe Dunărea maritimă până la efectuarea perioadei de carantinare de 14 zile’, a mai spus Vela.

Comentarii

comentarii