Vești importante pentru șoferi! Va intra în vigoare din 2020

Sunt vești importante pentru șoferii români. Urmează o serie de schimbări importante pentru anul 2020.

Este vorba despre faptul că a fost adoptat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal, prin care începând cu data de 1 ianurie 2020 supraacciza la carburanți operată în anul 2017 va fi elimintată. Totodată, același proiect de lege presupune eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, în fucție de contribuțiile sociale și de sănătate și nu de salariul de bază minim brut pe țară, scrie bugetul.ro.

Proiectul va intra în plenul Camerei Deputaților, for decizional, iar Robert Sighiartău, deputat PNL și unul dintre inițiatorii proiectului de lege, a afirmat că “supraacciza la carburanţi a afectat economia românească, a generat inflaţie şi banii nu s-au dus în infrastructură”.

Potrivit spuselor deputatului Dan Vîlceanu, de la introducerea accizelor la carburanți, tranportatorii au fost nevoiți să alimenteze automobilele în alte țări. Totodată, deputatul a mai spus că se va observa și o ușoară scădere la prețul carburantului din prezent. “Aşa s-a şi întâmplat. După un an de la introducerea supraaccizei, a fost o mai slabă colectare din accizele pentru carburanţi decât înainte de introducerea acesteia. Deci acum ar trebui să vedem o uşoară scădere a preţului la combustibil”, a mai spus deputatul.

Comentarii

comentarii