Veşti pentru cei care au plătit vacanţe în Turcia şi Grecia pentru această vară

Veşti bune pentru cei care au plătit vacanţe în Turcia şi Grecia pentru această vară: staţiunile turceşti îşi aşteaptă turiştii din 1 iulie, dar regulile de securitate la hoteluri şi resorturi vor fi foarte stricte, anunţă reprezentanţii agenţiilor de turism de la noi.

Ei spun că operatorii turci au deja fondurile necesare pentru pregătirea vacanţelor, întrucât majoritatea pachetelor turistice au fost achiziţionate prin sistemul de early booking.

Florentina Varga a obţinut detalii de la vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea. El spune că şi pentru Grecia situaţia este bună, iar staţiunile ar urma să fie deschise chiar de la 1 iunie.

Alin Burcea: Declaraţia ministrului turismului din Turcia a spus că el ar vrea să deschidă din data de 15 iunie, dar între a vrea şi a putea este, evident, o mică mare diferenţă, în sensul că totul ţine de povestea medicală. Au resurse şi, în momentul de faţă, îşi organiează foarte bine partea de mese. Se schimbă povestea de all inclusive în servire la masă, ceea ce înseamnă poate mai mult personal. Toate hotelurile din Antalya, cel puţin, nu ştiu foarte clar din Bodrum, lucrează la organizarea restaurantului.

Reporter: Ce se va întâmpla cu turiştii pentru Grecia?

Alin Burcea: Sunt mult mai optimişti. Practic, ei deschid plajele publice pe 15 mai; regulile respective, 5 metri, 3 metri, mă rog. Vor deschide la 1 iunie hotelurile de oraşe şi pe 15 iunie – hotelurile din insule.

Realizator: Alin Burcea mai spune că are semnale şi că în Palma de Mallorca hotelierii au început pregătirile pentru o eventuală deschidere a sezonului, deşi autorităţile spaniole nu au dat nicio informaţie în acest sens.

Comentarii

comentarii