Vezi care sunt greslile majore care iti pot distruge viitorul financiar

Exista persoane care isi distrug sansele de a avea o viata linistita din punct de vedere financiar, cialis fara sa stie asta, inca de mici. De aceea si educatia financiara trebuie sa fie o prioritate pentru parinti.

Este minunat sa reusesti sa-ti cresti profitul, sa stii sa joci la bursa si sa gasesti mereu noi moduri de a avansa in cariera. Insa, cateodata, este chiar mai important sa te concentrezi pe cealalta latura – cum sa eviti sa faci greseli majore care iti pot distruge intreg viitorul financiar.

Investopedia a gasit cinci astfel de situatii pe care, daca le eviti, poti avea sansa la o viata linistita.

Greseala nr. 1 – sa nu-ti faci asigurari

Sa nu-ti asiguri bunurile sau sanatatea sau sa-ti faci o asigurare nepotrivita nevoilor tale este o prima greseala majora care te poate costa scump.

Mereu spunem ca nu o sa ni se intample noua nenorocirea aia sau cealalta, insa nu poti fii niciodata sigur 100% de asta. Iar cand acel lucru se intampla, totusi, si esti nevoit sa o iei de la zero, pierzi tot ceea ce ai cladit pana atunci doar pentru ca ai refuzat sa platesti o anumita suma cand ti-ai fi putut-o permite.

Luati ca exemplu inundatiile din fiecare an de la noi cand sute de familii care au locuintele in apropierea raurilor raman fara nimic, cand, daca si-ar fi facut o asigurare, ar fi putut beneficia macar de un mic ajutor ca sa o ia de la capat.

Greseala nr. 2 – cazierul

O mica greseala din tinerete te poate urmari toata viata. Ai putea avea probleme la scoala, mai apoi la angajare. De aceea parintii trebuie sa-si invete copiii ca orice actiune de-a lor are consecinte pe termen lung.

De exemplu, daca la un moment dat ai fost prins furand, mai tarziu, in cazul in care la locul de munca va fi comis un furt, tu vei deveni principalul suspect chiar daca nu ai avut nimic de-a face cu incidentul.

Greseala nr. 3 – sa nu-ti planifici familia

Un copil este o binecuvantare pentru un cuplu, insa, trecand de euforia de moment, cresterea lui costa foarte mult. De aceea, este bine ca momentul in care familia se mareste sa fie planificat dinainte.

Daca in momentul in care apare un copil in viata unui cuplu, unul dintre parinti nu are loc de munca, se poate intra intr-un cerc vicios din care cu greu mai iesi, mergand din datorie in datorie pentru a-i putea oferi celui mic tot ceea ce are nevoie.

Greseala nr. 4 – Sa cheltuiesti si sa te indatorezi in exces

De multe ori oamenii apeleaza la cardurile de credit pentru a completa diferenta dintre ceea ce au si ceea ce isi doresc. Insa, de si mai multe ori, ceea ce iti doresti nu e neaparat si cel mai potrivit lucru pentru tine.

De aceea, mai bine analizeaza cat de mult iti va trebui lucrul respectiv si cat de mult esti dispus sa platesti pentru el, pentru ca, daca iti faci credite si carduri de credit pentru a-l obtine, costul poate chiar sa se tripleze.

Greseala nr. 5 – sa fii un angajat problema

Pentru majoritatea oamenilor, principala sursa de venit este salariul. Si acesta il obtii fiind angajat undeva. Un mod prin care poti sa-ti iei adio de la venituri este sa ti se duca vestea ca esti un angajat problema.

Exista nenumarate moduri prin care sa poti sa te alegi cu acest renume – lenea, minciuna, sa dai informatii din interior, imaturitatea si asa mai departe. Insa unele dintre cele mai sigure sunt sa fii recunoscut drept procesoman. Daca ai o problema cu conducerea companiei si primul lucru pe care il faci este sa iti suni avocatul, atunci, fie ca ti se da castig de cauza, fie ca nu, vei avea dificultati la angajare pentru ca nimeni nu vrea astfel de probleme in compania lui.

Asadar, ca si in orice alt segment din viata, si cel financiar se rezuma, in mare, la a maximiza partile pozitive si a le minimiza pe cele negative. Iar partile negative, de cele mai mult ori, pot fi usor controlate si evitate, daca esti atent.

Sursa

Comentarii

comentarii