Vezi ce tipuri de sex sunt considerate primordiale

Avem o piramida a alimentelor, cheap care ne invata ce tipuri de alimente si in ce cantitate sa le consumam, troche insa nevoile oamenilor nu sunt doar legate de hrana, ci si de iubire, apartenenta, sex. Astfel, sexologul american Ian Kerner a creionat o piramida a nevoilor sexuale, la baza careia se regaseste nevoia ca partenerii sa evite rutina si plictiseala.

Daca sexul e bun, acesta reprezinta 10% din relatie, dar daca acesta nu exista sau este nesatisfacator, el afecteaza 90%. Cuplurile trebuie sa faca dragoste cel putin o data pe saptamana, in caz contrar partenerii vor deveni nervosi si iritati, ceea ce ar conduce la divort, conform Vesti.

“Sexul este liantul care tine oamenii impreuna. Partenerii care isi exprima rar sentimentele fizice, devin prieteni sau colegi de camera”, explica Kerner. El spune ca a face sex este similar cu a manca. Dar, daca in meniu exista mereu aceeasi si aceeasi mancare, veti ajunge la saturatie.

De aceea, cercetatorul a stabilit o piramida sexuala care imbina mai multe stiluri de a face sex, considerate primordiale:

1. Sexul bland: modul bland de a face dragoste ajuta la crearea apropierii emotionale intre cei doi.

2. Sex pentru sexul in sine: ii elibereaza pe parteneri de tensiune si stres. Este folosit ca un exercitiu destul de util si se intampla extrem de rapid, de cele mai multe ori.

3. Sexul creativ : partenerii isi dezvaluie, unul altuia, cele mai ascunse fantezii, exercitiu care stimuleaza cel mai mare organ sexual, creierul.

4. Sexul cu arome: indiferent ca este vorba de trezirea simturilor cu uleiuri volatile afrodiziace sau masaje erotice ornate cu frisca, toate trezesc dorinta de a cerceta si de a incerca noi experiente.

Sursa

Comentarii

comentarii