Vezi de ce te dor picioarele noaptea și care sunt remediile

Este cunoscut faptul că pentru a vă simți bine trebuie neapărat să vă odihniți, și anume să aveți un somn cât mai liniștit pe timp de noapte, însă unii dintre noi nu se mai pot relaxa din cauza unor dureri de picioare insuportabile.

Care sunt cauzele și remediile pentru a trata boli de picioare ca varicelele, arterele inferioare, crampele musculare. Medicii propun modalități cu ajutorul căror vom scăpa de durerile de picioare, astfel noaptea să savurăm din somnul care este atât de important pentru păstrarea echilibrului sănătos.

Nu exista o vârstă anume la care aceste dureri să se manifeste mai mult, ele putând apărea din copilărie până la bătrâneţe. Iată care sunt cauzele posibile:

Varice

Varicele apar de obicei în partea posterioară a pulpelor, deşi în cazurile grave se pot extinde şi pe alte părţi ale corpului. Pe măsură ce venele se umfla, valvele devin disfuncţionale, sângele este obstrucţionat şi începe să se întoarcă în sens invers. Asta rezultă într-o şi mai mare umflare a vaselor de sânge şi, bineînţeles, durere.

O persoană cu o asemenea problemă nu va simţi durere doar noaptea, ci şi pe toată durata zilei. Vârsta, obezitatea, sarcina, menopauza, ereditatea, statul îndelung în picioare, extenuarea fizică şi rănile la picioare sunt posibile cauze ale varicelor, scrie sănătate.bzi.ro

Probleme cu arterele inferioare

Acestea sunt cauzate de ateroscleroza, căci grăsimea se acumulează pe pereţii arterelor şi ele se îngustează. Fluxul sanguin este restricţionat şi atunci când persoană merge sau face exerciţii fizice, lipsa de sânge şi oxigen de la nivelul picioarelor face că membrele să devină dureroase.

Ele par să fie mai deschise la culoare decât în mod normal şi să se simtă reci la atingere. Evita consumul de alimente ce ar putea să îţi crească colesterolul, renunţa la fumat, dacă ai acest obicei, şi fă-ţi câte un masaj din când în când.

Crample musculare

Crampele musculare sunt întotdeauna neaşteptate şi foarte dureroase. Acestea pot să dureze între câteva secunde, până la câteva ore, cea de-a doua experienţă fiind una de-a dreptul extenuantă. Lipsa oxigenului sau o scădere a numărului de electroliţi poate să producă aceste crampe.

Sindromul picioarelor neliniştite

Aceasta este o afecţiune care nu lasa pe cei afectaţi să se liniştească noaptea din cauză că simt tot felul de amorţeli, înţepături şi dureri în picioare, ceea ce îi determină să şi le mişte tot timpul. Acest lucru poate fi supărător atât pentru persoana afectată, cât şi pentru partenerul de pat. Cauzele pot fi o scădere a cantităţii de fier sau vitamina B12.

Modalităţi prin care să scapi de durerile de picioare

– fă o baie la picioare cu apă caldă şi durerea se va mai calmă; poţi adăuga uleiuri esenţiale de muşeţel sau levănţica pentru un efect şi mai calmant;

– o compresă caldă înainte de a merge la culcare sau o pernă electrică aplicată pentru câteva minute;

– un masaj ajuta la relaxarea muşchilor, ducând la detensionare şi prevenind durerile din timpul nopţii;

– o baie cu parafina efectuată de un specialist. Aceasta este, însă, nerecomandata persoanelor cu diabet sau hipertensiune.

– şosetele de lână te vor proteja de frig pe durata iernii;

– ai grijă la greutate, căci fiecare kilogram în plus pune o presiune pe picioare, putând duce la varice, glezne umflate şi dureri;

– un masaj cu 2 căţei de usturoi presaţi şi amestecaţi cu ulei de măsline, după care zonă respectivă trebuie acoperită cu o pătură groasă, călduroasă;

– ridică-ţi picioarele atunci când te urci în pat, astfel încât sângele să circule mai bine. Acest lucru se poate rezolva uşor, punând o pernă sub picioare;

– ai grijă la farfuria cu mâncare, încercând să eviţi pe cât posibil sarea;

– bea multă apă, astfel încât să rămâi în permanenţă hidratat.

Sursa

Comentarii

comentarii