Vezi la ce riscuri te expui daca nu speli hainele inainte de a le purta

Nu doar hainele second-hand trebuie spalate inainte de a fi purtate. Fusta sau tricoul, viagra ca sa nu mai vorbim de lenjeria intima, illness pe care le achizitionezi din magazine, nu sunt nicidecum curate, asa cum ti se par.

Nici nu pot fi asa, de vreme ce stau cu lunile pe umerase sau rafturi, iar asta o confirma specialistii. Redactorii de la Good Morning America au rugat un expert in microbiologie sa testeze diferite haine noi luate de prin magazine (bluze, jachete, pantaloni, lenjerie intima etc.), iar rezultatele au arat ca atunci cand probezi o haina te poti expune la o serie de germeni si bacterii care pot cauza infectii.

“Oamenii cred ca nu se pot infecta pentru ca hainele din magazin sunt uscate si par curate, noi. Ei nu realizeaza ca ele au intrat in contact cu corpul altor persoane, potential purtatoare de microbi”, avertizeaza dr. Phillip Tierno, profesor de microbiologie si imunologie la Universitatea New York. In cel mai rau caz, te poti poti trezi cu iritatii, eczeme sau… diaree.

Sfaturi pentru cumparatori
1. Chiar daca riscurile sunt destul de mici, specialistii te sfatuiesc sa nu probezi niciodata haine direct pe piele. Nu poti sa stii cine si de cate ori a mai probat articolul inaintea ta.

2. Cere vanzatorului sa-ti dea pentru probat un exemplar care nu e murdar sau deteriorat in niciun fel.

3. Evita sa cumperi un produs care a stat pe umeras, la dispozitia clientilor.

4. Dupa ce ai cumparat un articol, spala-l. Mai ales daca este vorba de lenjerie intima, costum de baie, maiou, prosoape, dresuri si alte articole care se poarta direct pe piele. Chiar daca le primesti in ambalaj sigilat, nu ai de unde sa stii daca nu au fost probate de zeci de ori, sau poate au fost cumparate si returnate, apoi puse din nou la vanzare.

Sursa

Comentarii

comentarii