Viitorul Ford Focus RS va avea 380 CP!

Cei care considerau ca 305 de cai pusi pe puntea fata sunt prea multi vor fi luati prin surprindere de vestile care vin dinspre Anglia. Conform Autoexpress, healing viitorul Focus RS va avea 380 de cai si va continua sa mearga pe tractiune fata. Conform unor informatii publicate ieri de britanicii de la AutoExpress, clinic viitorul Focus RS va avea un motor mai mic, dar o putere mult mai ridicata decât cea a actualului model. Astfel, unitatea de 2.5 litri de pe actualul Focus RS va fi înlocuita de una EcoBoost de 2.0 litri, în timp ce puterea maxima va fi de nu mai putin de 380 de cai putere, cu 75 mai mult decât cea a versiunii anterioare. Având în vedere ca Focus RS era deja unul dintre cei mai spectaculosi membri ai zonei compacte de performanta, noile cifre ar transforma modelul Ford într-o adevarata tinta pentru iubitorii de masini sport cu pret atractiv.
Vestea si mai interesanta este ca Ford nu are de gând sa renunte la tractiunea fata. “Cred ca vom ramâne la strategia cu tractiune pe o singura axa, pentru ca acesta a fost un element foarte bine executat de echipa noastra de ingineri pe anterioara generatie”, a afirmat Gunnar Herrmann, directorul de produs al gamei compacte si subcompacte Ford. “Cred ca este sustenabila prognoza unui viitor Focus RS cu putere mult mai mare. Cu versiunea speciala RS500 am ajuns la 350 de cai putere, iar unele prototipuri ale noastre au mes chiar pâna la 380 de cai putere”, a adaugat Herrmann.

Celelalte schimbari interesante vor avea loc la nivelul suspensiilor, acolo unde RevoKnuckle (un McPherson modificat) va ajunge la a doua generatie. Cade, însa, ipoteza conform careia noul RS va fi un hibrid cu motor electric, care ar învârti exclusiv rotile spate, aceasta fiind infirmata de oficialul companiei.

Noul Focus RS va aparea pe piata cel mai devreme în 2013. Fanii modelelor de performanta Ford vor avea la dispozitie pâna atunci versiunea ST a lui Focus, care urmeaza sa fie prezentata – la fel ca omologul sau Fiesta ST – la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie.

Sursa

Comentarii

comentarii