Vin sărbătorile. În Pașcani se montează instalațiile de Crăciun

decor-iluminat-de-craciunAerul rece de afară și chiar fulgii din ultimele zile ne-au făcut măcar puțin să ne gândim la sărbătorile de iarnă. În aceaste zile, prin Pașcani, muncitorii deja montează instalațiile și figurinele de Crăciun. Administrația locală a anunțat că în acest an va fi amenajat și un loc pentru copii cu personaje din desene animate.

Lucările de montare au început de cîteva zile cu scările mari și cele mici, urmat de centrul Pașcaniului, Esplanadă și alte zone unde sunt circulate. Față de anii precedenți, la decorațiuni sunt aduse îmbunătățiri sau chiar schimbate.

Pentru cei mici va fi amplasat un Orăşel al Copiilor, cel mai probabil în Parcul Municipal. În prezent, se analizează ofertele venite din partea a trei firme de profil, iar după ce se va lua o decizie, va fi întocmit un proiect de hotărâre ce vizează alocarea unei sume de bani necesară pentru închirierea ornamentelor. Acesta va ajunge pe masa aleşilor locali la sfârşitul lunii noiembrie, în cadrul şedinţei ordinare.

“Încercăm pentru sărbătorile de iarnă să oferim copiilor din municipiul Paşcani o atmosfera plăcută, o atmosfera de veselie şi bucurie aşa cum sunt sărbătorile de iarnă şi în acest sens încercăm să amenajăm un orăşel al copiilor, probabil în zona Parcului Municipal”, a declarat viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu.

În viitorul apropiat se dorește și achiziționarea a trei brazi ce vor fi amplasați în zonele aglomerate din Pașcani.

Iluminatul festiv va fi aprins în seara zilei de 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Comentarii

comentarii