Votati pana pe 20 iunie proiectul “Am si eu o idee!” si Pascaniul va castiga!

“Am si eu o idee! Pe care vreau sa o aplic in scoala mea!”  Aceasta e intentia de la care au pornit  boboceii de la clasa a V-a de la Colegiul “M. Sadoveanu” Pascani care au realizat un proiect in programul national “Scoala lui Andrei”, pilule prin care isi propun sa amenajeze spatiul verde al scolii si sa construiasca un foisor pentru desfasurarea unor activitati educative in aer liber sau sa transforme curtea scolii intr-un loc in care sa-si doreasca sa auda despre istorie, buy matematica, botanica, geografie, etc, sa-si dezvolte creativitatea si placerea de a invata.

Cat de des ati auzit: „De abia astept sa vina ora de istorie!” sau „Cat de interesant a fost la botanica!” ? Cam ireal, nu?! Pentru ca aceste replici sa devina cu adevarat o realitate, iar invatatul sa insemne placere, atat pentru ei, cat si pentru ceilalti elevi ai scolii, echipa si-a propus sa reamenajeze curtea scolii. Astfel va fi pozitionat, pe spatiul verde, un foisor cu bancute si mese, dispuse in forma de U, in scopul sustinerii orelor de curs in aer liber. Vor fi achizitionate doua flipchart-uri (unul clasic si unul magnetic cu brate extensibile) care sa ajute la cresterea actului educational. Se va incheia un contract de sponsorizare pentru acces gratuit la internet wireless.

Totodata se vor amenaja cei 1140mp de spatiu verde, plantandu-se flori, arbusti si gard viu. Se va repune in functiune si reconditiona prin placare cu piatra ornamentala, o veche fantana a scolii, nefunctionala in acest moment. Vor fi placate cu piatra si doua hexagoane din ciment existente, se vor monta borduri, banci, cosuri de gunoi, vase de lut ornamentale si se vor marca cu vopsea terenurile de sport.

In scopul popularizarii proiectului si strangerii de fonduri suplimentare au fost organizate actiuni de strangere, depozitare si valorificare a hartiei. S-au realizat si activitati inedite de reciclare: confectionarea de margele din hartie si prezentare de moda cu costumatii eco. Pe site au fost postate mai multe poze de la activitatile organizate.

Cu sprijinul Casei de Cultura si a Primariei vom organiza un targ, pe 1 iunie, in care se vor vinde margelute confectionate din hartie reciclata si pietre de rau vopsite de noi. In cadrul aceluiasi targ se va organiza si un atelier de „face painting”. Targul se inscrie pe agenda actiunilor Agentiei de Protectia Mediului Pascani. Totodata se vor distribui fluturasi cu informatii despre proiectul nostru si despre cum putem fi votati pe site-ul Tara lui Andrei.

Elevii Colegiului “M. Sadoveanu” Pascani  si-au propus sa transforme scoala lor intr-un loc miraculos care deschide si dezvolta mintea copiilor, care atrage si care formeaza viitorul copiilor, dar si pe al comunitatii din care fac parte.

In demersul lor, elevii sunt sustinuti de colegi, profesori, parinti, Primaria Pascani, Casa De Cultura “M. Sadoveanu”, Statia Petrom Pascani, Ligant Prod Pascani, SC INTER-WOOD DESIGN, APM Iasi.

 

Va rugam sa ii sprijiniti sa isi aplice ideea si sa le acordati un vot.

 

http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/am-si-eu-o-idee/

Votul se inregistreaza doar dupa confirmarea  pe care o veti primi pe e-mail. Pe adresa de e-mail veti primi un mesaj de la organizatori si trebuie sa dati click pe link-ul din acest mesaj. Abia atunci votul este finalizat.

Profesor coordonator Angela Casariu

[nggallery id=38]

Comentarii

comentarii