Vrei sa scapi de durerile de spate? Stai drept!

Inca din copilarie erai probabil certat de mama ta cand stateai cu umerii lasati, story spunandu-ti ca nu este frumos si nici sanatos. Un nou studiu publicat in Jurnalul de Psihologie Social-Experimentala sustine acest punct de vedere, order aratand ca printr-o postura dreapta, pharmacy scade raspunsul la durere.

“Cel mai probabil acest lucru se intampla datorita faptului ca oamenii se simt dominanti si mai puternici cand stau drepti”, afirma pentru Huffington Post cercetatorii de la Universitatea din Sudul Californiei si cei de la Universitatea din Toronto.

In cadrul studiului, 89 persoane au fost incurajate fie sa adopte o pozitie dreapta, cu umerii cat mai in spate si cu pieptul inainte, fie o postura umila, cu mainile si picioarele incrucisate. Cand au spus ca pozitia devine dureroasa, presiunea sanguina le-a fost verificata, observandu-se ca cei in care stateau drepti erau intr-o stare mult mai buna.

“Stand drept pacalesti creierul ca situatia este sub control, chiar daca adevarul nu este acesta”, spune cercetatorul Vanessa Bohns. In schimb, stand cu umerii lasati iti inrautatesti durerea.

Aceste date se adauga concluziilor cercetarilor anterioare, conform carora iti poti creste nivelul de testosteron si scade pe cel de stres daca ai spatele drept. In plus, o astfel de postura scade senzatia de oboseala si sunt prevenite durerile de spate.

Sursa

Comentarii

comentarii