Zeci de activități într-o săptămână la "Sadovenu". Finalul va fi încheiat de artista AMI

sadoveanu Săptămână plină de evenimente la Colegiul Sadovenu din Pașcani. De pe listă nu au lipsit expozițiile, concursurile sportive sau de matematică, piesele de teatru, șezătorile și mai ales Balul Bobocilor. Zilele școlii s-au desfășurat pe parcursul unei 7 zile, iar elevii și profesorii au participat la toate activitățile din cadrul programului Școala Altfel.

Cu ocazia săptămânii “Şcoală Altfel”, Consiliul Şcolar al Elevilor a organizat atelierul “Ceai cu mine?”, activitate cu tradiţie în şcoală. Sala de clasa a fost transformată într-un ambient plăcut în care elevii au putut servi o cafea sau un ceai, sau chiar o prăjitură făcută de către colegii lor, totul într-o atmosfera de toamna îmbrăcată în frunze şi versuri tematice anotimpului.

Joi, 10 noiembrie, a avut loc o demonstrație de acordare a primului ajutor. Mai exact, medicii de la CPU Pașcani Samoil Tatiana și Lungu Aida au prezentat manevre de resuscitare/tehnici de acordare a primului ajutor.

De asemenea, pe parcursul a două zile Păun Ovidiu Andrei venit din partea BCR, a ținut un discurs intitulat “Vreau să fiu cetățean european” unde le-a explicat elevilor cum ar trebui să iși gestioneze banii în domeniul bancar. A discutat mai multe aspecte cu cei care au participat la această activitate printre care despre  impozite, carduri, venituri și rate. Elevii au ajuns la concluzia că aceste sfaturi le vor fi de folos pe viitor mai ales în luarea anumitor decizii pe plan financiar.

Momente așteptate au fost scenetele de teatru pregătite de trupele Millo, coordonatori Aparaschivei Anca şi Mărioara Preotu. Cele două spectacole au avut un impact foarte bun asupra publicului. “Teatrul nu este viaţă în miniatură,ci viaţă mărită enorm,viaţă exagerată înfiorător.”-H.L. Mencken.

Un alt eveniment a fost expoziţie design vestimentar, coordonator prof. Ecaterina Mărghidan de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, adusă în şcoală prin amabilitatea profesoarei Mărioara Preutu.

Zilele trecute a avut loc și cea de-a XXV-a ediție a Cupei “MIHAIL SADOVEANU” care s-a finalizat cu rezultate bune. Locurile obţinute la băieţi:
Locul I :Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”
Locul al II-lea :Colegiul tehnic de Căi Ferate Unirea
Locul al III-lea :Colegiul tehnic de transporturi Iaşi
Locul al IV-lea :Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” -Târgu Neamţ

Locurile obţinute la fete:
Locul I : Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare-Târgu Neamţ
Locul al II-lea :Colegiul tehnic “Ion Holban”-Iaşi
Locul al III-lea :Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”
Locul al IV-lea :Colegiul teoretic “Miron Costin”

Urmează Balul Bobocilor ce va avea loc vineri, 11 noiembrie de la orele 16.00 la Casa de Cultură din Pașcani, unde invitat special este artista AMI.

Comentarii

comentarii